13 Ιανουαρίου 2024

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρούσα στην τελετή απόδοσης του μεσαιωνικού κάστρου της Πιάδας στην Επίδαυρο

Παρουσία της Προεδρου της Δημοκρατίας  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την απόδοση του έργου «Ανάδειξη κάστρου Πιάδα» στην Επίδαυρο. Στη τελετή παραβρέθηκε και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη καθώς και βουλευτές της ΝΔ Γιαννης Ανδριανός,  του ΣΥΡΙΖΑ,ο Γιώργος Γαβρήλος και του ΠΑΣΟΚ ο ΑνδρέαςΠουλάς,ο γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού.Επίσης παρόντες ήταν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαντζούνης,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης,Εντεταλμένοι Σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης με μέλη του Συμβουλίου του,οι Δήμαρχοι των Δήμων της Αργολίδας και εκπρόσωποι φορέων του τόπου.

Στον χαιρετισμό της, η Κατερίνα  Σακελλαροπούλου εξέφρασε την χαρά της που βρέθηκε στους γενέθλιους τόπους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. «εδώ όπου μπήκαν τα θεμέλια της δικαιοπολιτικής μας παράδοσης και αποτυπώθηκαν οι αξίες της συνταγματικής μας δημοκρατίας». «Έργα όπως αυτό που αποδίδεται σήμερα μας συνδέουν στενότερα με την ιστορία μας, με τις ρίζες μας, με το πνεύμα των τόπων», κατέληξε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.Στην συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν το ανακαινισμένο κάστρο της Πιάδας όπου έγινε η πρώτη των Ελλήνων Εθνοσυνέλευση τον Δεκέμβριο του1821.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου