10 Μαΐου 2022

Στον Εισαγγελέα η επικινδυνότητα του Αποχετευτικού δικτύου Ερμιονίδας από την επιτροπή της Αντιπολίτευσης του Δήμου

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του έργου  «Αποχετευτικό  Δίκτυο Κρανιδίου», προβλέπεται η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στους οικισμούς Κρανιδίου και Πόρτο Χελίου, η ολοκλήρωση κατασκευής των αγωγών μεταφοράς Πόρτο Χελίου — Κρανιδίου, η κατασκευή μονάδας προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κρανιδίου,  αλλά και η κατασκευή και ολοκλήρωση  των  12 απαιτούμενων αντλιοστασίων. 
  Το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009  με ανάδοχο τον κ. Λαδόπουλο σταμάτησε λίγο  καιρό μετά και από τότε, με απεντάξεις και επανεντάξεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠΕΚΑ, ξαναξεκίνησε τον Γενάρη του 2016  με ανάδοχο την Λατομική Α.Τ.Ε. 
Με νεώτερη απόφαση το έργο επανεντάχθηκε   στις 31-01-2018 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συνολικό κόστος πράξης 7.499.101,63€.
Εμείς σαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας  και στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών μας και της άσκησης ελέγχου, ζητήσαμε και ζητάμε συνεχώς  ενημέρωση   τόσο για την  πορεία του έργου αλλά και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, ώστε το αποχετευτικό δίκτυο  να δοθεί προς χρήση στους κατοίκους.
  
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  του Δήμου Ερμιονίδας
Λάμπρου Αναστάσιος             Τόκας Αναστάσιος                     Αποστόλου Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου