3 Ιανουαρίου 2021

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Σήμερα ξεκίνησαν από το Ναύπλιο , και πολύ σωστά ,οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Μετά την Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ,πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της χώρας Ι.Καποδίστριας. Απόδοση τιμής στον μεγάλο πρώτο Κυβερνήτη της χώρας. Την ίδια στιγμή το πρώτο Φαρμακείο της χώρας του Βονιφάτιου Βοναφίν όπου ταριχεύτηκε το σώμα του ,και που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο του Ναυπλίου δεν έχει αναδειχθεί και είναι εμπορικό κατάστημα που πουλάει κατσαρόλες και ηλεκτρικές συσκευές.


Από 2017 έχει περάσει στα χέρια του Δήμου Ναυπλίου, αφού αγοράστηκε για να γίνει μουσείο, τουλάχιστον ένα μέρος του.
340 τετραγωνικά είναι ολόκληρος ο χώρος πάνω και κάτω και θα μπορούσε να φιλοξενήσει εκθέματα από τη Ελληνική Επανάσταση και σημείο αναφοράς για τους πολλούς επισκέπτες του Ναυπλίου. Μάλιστα βρίσκεται στο πιo κεντρικό σημείο της πόλης. Να σημειωθεί ότι από το 2013 είχε χρηματοδοτηθεί για το σκοπό αυτό από το πράσινο Ταμείο με το ποσό των 390.000 ευρώ και από τον Δήμο Ναυπλίου με το ποσό των 180.000 ευρώ, τουλάχιστον αυτό μαρτυράει η ακόμα τοιχοκολλημένη πινακίδα. Τίποτα δεν έχει γίνει. Στον προϋπολογισμό του 2021 του Δήμου δεν το είδαμε ?αν ναι μπορεί ο Δήμος να μας απαντήσει. Αποκαρδιωτική εικόνα.. Και ίσως υποκρισία ???? Φυσικά ο επαγγελματίας δεν φέρει ευθύνη.. Για να εξηγούμαστε...

 



Ο χρήστης Κατερινα έστειλε Σήμερα στις Σήμερα ξεκίνησαν από το Ναύπλιο , και πολύ σωστά ,οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου