12 Απριλίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ,,,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ




Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην Νοσοκομειακή μονάδα Ναυπλίου  τα μέλη του ΠΑΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ Υ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ .Συγκεκριμένα  συγκεντρώθηκαν  εξω από το Νοσοκομείο  ανήρτησαν πανό με το σύνθημα όχι στην διάλυση της Δημόσιας Υγείας ενώ αντιπροσωπεία τους είχε εκτενή συζήτηση για τα προβλ΄ηματα της έλλειψης προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών ιδιαίτερα κατά τις ανοιχτές εφημερίες. Τα εργολαβικά συνεργεία διαχειρίζονται πλέον από το ίδιο το νοσοκομείο. Η λειψή χρηματοδότηση του νοσοκομείου αντικατοπτρίζεται στην έλλειψη καθαριστριών μόνο τέσσερις για όλο το νοσοκομείο, οι οποίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν για καθαριότητα που επιβάλλει και η φύση του νοσοκομείου. Επίσης οι τραπεζοκόμες είναι μόνο δύο στον αριθμό οι οποίες πολλές φορές θα πρέπει και να μαγειρέψουν για τους ασθενείς και γιατρούς εφημερίας. Τα ρεπό και οι άδειές τους καλύπτονται κατά κύριο λόγω από σπουδαστές του ΟΑΕΔ που κάνουν την πρακτική τους μη εκπαιδευμένοι για αυτήν την δουλειά και από την άλλη από τις μαγείρισσες οι οποίες αναγκάζονται να εκτελούν χρέη τραπεζοκόμων. Η ίδια κατάσταση ισχύει για το τεχνικό προσωπικό το οποίο είναι ελάχιστο έως ανύπαρκτο.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι επικίνδυνη τόσο για το υγειονομικό προσωπικό όσο και για τους ασθενείς. Σε κλειστή εφημερία δεν υπάρχουν βασικές ιατρικές ειδικότητες πχ καρδιολόγοι, παιδίατροι. Οι πληρωμές των ασθενών έχουν αυξηθεί. Πλήθος εξετάσεων και φαρμάκων που σχεδόν σε καθημερινή βάση εξαιρούνται από την ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και πολλών εξετάσεων που τιμολογούνται αυθαίρετα και πληρώνονται απευθείας από την τσέπη του ασθενή. Στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου δεν εκτελούνται όλες οι εξετάσεις με αποτέλεσμα να γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε καμία από τις δύο νοσηλευτικές μονάδες (Άργους – Ναυπλίου) δεν γίνονται κολονοσκοπήσεις – γαστροσκοπήσεις μόνο σε ιδιώτες ιατρούς οι οποίοι δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, έτσι οι ασθενείς που δεν μπορούν να πληρώσουν να αναγκάζονται να μεταφερθούν στην Αθήνα εάν φυσικά μπορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου