1 Αυγούστου 2017

ΚΑΙ ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΣΤΙΣ 12.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ



Το μεγαλύτερο μέρος του μοναδικού δάσους που υπάρχει στις Σπέτσες αποτεφρώθηκε από την καταστρεπτική φωτιά που ξεκίνησε προχθές το μεσημέρι από την περιοχή Προφήτης Ηλίας.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, κάηκαν πάνω από 8.000 στρέμματα πευκοδάσους. Αυτή η πυρκαγιά είναι η 16η που έχει ξεσπάσει στις Σπέτσες από το τέλος Ιουνίου και, όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος του νησιού Γ. Θυμάρας, «αυτή τη φορά αυτοί που ήθελαν να κάψουν το νησί πέτυχαν τον σκοπό τους».

Το πύρινο μέτωπο ετέθη υπό έλεγχο από τις 11 χθες το πρωί, ωστόσο στο νησί παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την αποφυγή της αναζωπύρωσης. Σπίτια δεν κάηκαν, ωστόσο, η φωτιά πέρασε ξυστά από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Ζωγεργιά, όπου υπάρχουν κυρίως εξοχικές κατοικίες.

Η φωτιά, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν προχθές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και η κατάσταση ειχε ξεφύγει αρχικώς από κάθε έλεγχο. Τα πύρινα μέτωπα κινούνταν από τον Προφήτη Ηλία προς τον οικισμό Ζωγεργιά προς τους Αγίους Αναργύρους και προς την Αγία Παρασκευή.

Πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα του Πειραιά 45χρονος οικοδόμος, κάτοικος του νησιού, ως υπαίτιος για 11 φωτιές! Στο νησί, όπως λέει ο δήμαρχος, «είναι κοινή πεποίθηση όλων πως η φωτιά είναι έργο εμπρηστών».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου