1 Ιουλίου 2017

Βρέθηκαν «ίχνη» Σώρρα: Πόσο κοντά στη σύλληψη του είναι η ΕΛ.ΑΣ.



Η υπόθεση έχει περάσει από σαράντα κύματα, αφού την αρχική αισιοδοξία των Αρχών ότι το ζεύγος Σώρρα δεν θα προλάβει να φύγει ούτε από την Πάτρα διαδέχτηκε το απόλυτο αδιέξοδο στις έρευνες, με τον Σώρρα να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Στη συνέχεια οι Αρχές διέγνωσαν ότι ο 50χρονος φυγάς έχει δραπετεύσει εκτός Ελλάδας για να φτάσουμε στο σήμερα, με την task force σε πλήρη εγρήγορση να σαρώνει συγκεκριμένα σημεία της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που λένε ότι έχουν λοκαριστεί ίχνη του, με αποτέλεσμα ο εντοπισμός και η σύλληψή του να είναι θέμα ημερών.

Από τη στιγμή που η Ασφάλεια άρχισε να ασχολείται σοβαρά με την υπόθεση Σώρρα, ένα ερώτημα βασάνιζε τους οκτώ έμπειρους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται 24 ώρες το 24ωρο με τον εντοπισμό του.

Πώς δηλαδή είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ευρέως γνωστός, με χαρακτηριστική φυσιογνωμία, πολλούς «εχθρούς» και «εντιμότατους φίλους» πρόθυμους να τον καρφώσουν με την πρώτη ευκαιρία, καταφέρνει όχι μόνο να παραμένει άφαντος, αλλά και να μην έχει αφήσει πίσω του ίχνη.

Ετσι, ξεκίνησαν σιγά-σιγά να ψάχνουν στοιχεία για το ενδεχόμενο είτε αρχικά, είτε σε δεύτερο χρόνο ο Σώρρας και η σύζυγός του να έχουν φύγει από την Ελλάδα.

Μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες το ενδεχόμενο αυτό ήταν το επικρατέστερο, με αποτέλεσμα το ένταλμα σύλληψης να έχει γίνει ευρωπαϊκό και να έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες αναζήτησής του και μέσω της Europol.

Τις τελευταίες, όμως, ημέρες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν ίχνη τα οποία αν διαβαστούν και αξιοποιηθούν σωστά ίσως οδηγήσουν και μάλιστα σύντομα – στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι τελικά στην ελληνική επαρχία κρύβεται το μυστικό. Το ζεύγος Σώρρα έχει βρει καταφύγιο σε επαρχιακή πόλη και με τη βοήθεια ολιγομελούς ομάδας πιστών οπαδών του έχει λουφάξει αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή κίνηση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., η ιδέα της εξαφάνισης καρφώθηκε στο μυαλό του Σώρρα λίγο μετά τις Απόκριες.

Ο 50χρονος, γνωρίζοντας ότι ο δικαστικός κλοιός σφίγγει γύρω του, αποφάσισε να φύγει από την Αθήνα. Με τη δικαιολογία ότι δικάζεται η υπόθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, μετακόμισε στην αχαϊκή πρωτεύουσα βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο της ξαφνικής απόδρασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ελαχιστοποιήσει τις επαφές του και τελικά να κλείσει τα κινητά του τηλέφωνα.

Παράλληλα, σταμάτησε να στέλνει και να ανοίγει e-mail, γνωρίζοντας ότι οι αστυνομικοί είναι σε θέση βάσει των ηλεκτρονικών του ιχνών να εντοπίσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή το στίγμα και τα βήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου