31 Μαρτίου 2017

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο και την διαχείρισή τους



Βλάσης: Ο Τατούλης μας πρόδωσε - Νικολάκου: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών-Είναι δυνατόν να μας εγκαλεί η ΝΔ; Ο κ. Σαμαράς ήταν υπέρ αυτού του έργου και ξαφνικά τι θέλει να πει, ότι ο Τατούλης ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ;



Με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST έκανε ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κ. Βλάσης και η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντ. Νικολάκου. Στη συζήτηση μάλιστα δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

O Βουλευτής Αρκαδίας ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ των ΣΔΙΤ αλλά η τιμή των 120 ευρώ είναι η υπερβολική, ανέφερε επίσης πως οι δήμαρχοι της εμπιστεύτηκαν την Περιφέρεια και η αυτή εμπιστοσύνη αποδείχτηκε φρούδα .Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν κινδυνεύει το έργο διαχείρισης ο κύριος Βλάσης είπε πως ο υπεύθυνος εδώ και 5 χρόνια έχει ονοματοεπώνυμο και το παραμύθι τελειώνει εδώ.

Η λύση που προτείνει ο βουλευτής Αρκαδίας είναι για να γίνει προσωρινή διαχείριση όπως σε μερικούς δήμους της Περιφέρειας και στην επόμενη διετία να φτιάξουν ένα καινούργιο ΣΔΙΤ, πραγματικά οικονομικό όπως σε άλλες Περιφέρειες.Ο κύριος Βλάσης επιμένει πως κάτι κρύβεται πίσω από την τιμή των 120 ευρώ και καλεί την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να απαντήσουν και πως αν βγουν ξανά τα σκουπίδια στους δρόμους κάποιοι θα είναι υπεύθυνοι .

Ο βουλευτής Αρκαδίας είπε επίσης όταν μίλησε η κυρία Νικολάκου πως η Περιφέρεια βρίσκεται σε πανικό και πώς ο κύριος Τατούλης ενώ το στήριξε ο ίδιος προσωπικά και η παράταξή του τους πρόδωσε κάνοντας αναφορά και στη κυβέρνηση Καραμανλή και στην τότε σύγκρουση του Περιφερειάρχη με τον Πρωθυπουργό.

Η αντιπεριφερειάρχης μίλησε για το δριμύ κατηγορώ στη συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κ. Τατούλη προσωπικά από τον κ. Βλάση και τόνισε ότι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι τον Ιούλιο 2013 που ανακοίνωσαν τον ανάδοχο του έργου και ήταν εκεί τρεις υπουργοί της ΝΔ ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Μηταράκης, ο κ. Ματζούφας και πάρα πολλοί εκπρόσωποι , θα ερχόταν η στιγμή που θα έβλεπαν την ΝΔ μέσω βουλευτών της να έχει μία επερώτηση που στην ουσία είναι ένα κατηγορώ που συνδέει τον κ. Τατούλη με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

"Αυτό ξεπερνά τη φαντασία αλλά και την πολιτική μου λογική αλλά οι πολίτες δεν ξεχνούν ποτέ. Η τιμή του διαγωνισμού είναι γνωστή στη ΝΔ από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ανάδοχος εταιρεία, άρα όταν είχαν έρθει τότε και επιβράβευαν σαν πρωτοποριακό έργο για την Ελλάδα δε φανταζόμουν ότι θα άκουγα σήμερα τον κ. Βλάση και τους λοιπούς βουλευτές να λένε ότι τάχα δεν ήξεραν την τιμή και το χειρότερο ότι δεν θέλουν οι δήμαρχοι. Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μήνες που οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας ψήφισαν και παραβρέθηκαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και είπαν ένα μεγάλο «Ναι». Υπάρχουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, πώς έρεται ο κ. Βλάσης και λέει ότι στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο ότι οι δήμοι δεν θέλουν το έργο της Περιφέρειας.


Πρέπει να λέμε την αλήθεια!

Ως τι έρχεται τώρα ο κ. Βλάσης και οι υπόλοιποι βουλευτές να πουν ότι δεν συμφωνούν οι δήμοι. Συμφωνούν και ξέρουν την κατάσταση.

Λυπάμαι γιατί στη νίκη της παράταξής μας ο κ. Βλάσης πανηγύριζε πίσω από τον κ. Τατούλη στις εκλογές του 2014 και η ΝΔ πανηγύριζε μαζί μας ενώ ήξεραν την τιμή, το έργο και το ΣΔΙΤ.

Για την καθυστέρηση του έργου ευθύνονται όλοι αυτοί που καθυστερούσαν είτε στην ΑΕΠΟ είτε μετά την ανάδειξη του αναδόχου την υπογραφή της σύμβασης.

Είναι δυνατόν να μας εγκαλεί η ΝΔ; Ο κ. Σαμαράς ήταν υπέρ αυτού του έργου και ξαφνικά τι θέλει να πει, ότι ο Τατούλης ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ; Σε μία εποχή με τόσα προβλήματα να εστιάζονται οι βουλευτές της Πελοποννήσου, που όλοι έχουν υπογράψει κι έχουν ψηφίσει τα μνημόνια, να έρχονται ξαφνικά και να αναδεικνύουν ως πρώτο θέμα τη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων; "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου