30 Μαρτίου 2017

Σημίτης: Κίνδυνος καταστροφής, μόνη λύση οι εκλογές


Δεν πρέπει οι ξένοι να ανακατεύονται στα εσωτερικά, ζητώντας την ψήφο της αντιπολίτευσης στα μέτρα, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός

Την ανησυχία του για την πορεία της χώρας στη Ευρώπη, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά εξέφρασε στην εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. «Όταν οι συνθήκες είναι κακές και υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες δεν είναι καθόλου εύκολο να πεις τι θα γίνει αύριο. Και πρέπει να προσέχεις μη συμβεί η καταστροφή» επισήμανε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης για τους δανειστές.



Ιδιαίτερα προσεχτικός ήταν για την κατάσταση στο Αιγαίο: «Από την τουρκική πλευρά προβάλλονται ισχυρισμοί οι οποίοι δε στέκονται, όμως καμιά φορά και από την ελληνική πλευρά προβάλλονται ισχυρισμοί, οι οποίοι οδηγούν σε εντάσεις με την Τουρκία».



«Όχι» στη ψήφο της αντιπολίτευσης: «Οι ξένοι δεν μπορούν να ανακατεύονται στην πολιτική των κομμάτων, τα κόμματα είναι ελεύθερα να υποστηρίζουν το οτιδήποτε πιστεύουν και οι ξένοι θα πρέπει να αναλάβουν ανάλογα τα ρίσκα, τις ευθύνες κλπ. Αλίμονο τώρα, εάν έρχονται και οδηγίες από τις Βρυξέλλες, από τον οποιονδήποτε στο κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης, θα είναι και αστείο και απαράδεκτο σε σχέση με τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

«Ναι» στις πρόωρες εκλογές: «Είναι μία έκτακτη κατάσταση, η οποία χρειάζεται μία λύση με προσφυγή στις εκλογές. Το πιστεύω, διότι οι αντιθέσεις είναι τόσο μεγάλες, το κυβερνητικό κόμμα έχει χάσει τόσο πολύ την αποδοχή του κοινού και υπάρχει μία αδυναμία να γίνει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου