28 Ιανουαρίου 2024

Έρχεται κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια θα αποτελέσουν το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ψυχρή αυτή εισβολή που θα επηρεάσει την χώρα μας από την Κυριακή, θα είναι η ισχυρότερη συγκριτικά με τις 3 προηγούμενες με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις που θα κατέβουν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα- ίσως χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αττικής, τους θυελλώδεις ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o Γιάννης Καλλιάνος, σημειώνει πως η αλλαγή του σκηνικού θα σημειωθεί από αύριο και θα επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι την Τετάρτη, με πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα. Όπως αναφέρει:

«Από την Κυριακή έως την Τετάρτη, θα επηρεάσουν τη χώρα μας ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο υδράργυρος κατά 8-10 °C κατά μέσο όρο για τις περισσότερες περιοχές σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.Από τη Δευτέρα θα υποχωρήσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία

Ειδικά, τα πιο κρύο 24ωρα θα είναι αυτά της Δευτέρας, της Τρίτης και της Τετάρτης, όπου κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν αρκετά χαμηλά υψομετρικά

Σε ποια τμήματα της χώρας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις

Την Κυριακή, στα ανατολικά ηπειρωτικά θα χιονίζει πρόσκαρια στα ορεινά - ημιορεινά. Όμως από τη δευτέρα θα πέσουν περαιτέρω τα υψόμετρα χιονόπτωσης. Επομένως, κατά διαστήματα, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα (ενδεικτικά από τα 250-300 m και υψηλότερα) στις παρακάτω περιοχές :

- Αν. Θεσσαλία,

- Κεντρική Στερεά

- Ανατολική Στερεά (και Αττική),

- Εύβοια,

- Σποράδες,

- Βορειοανατολικό Αιγαίο,

- Βορειοανατολική Πελοπόννησος,

- Κυκλάδες - Κρήτη (ορεινά)

Χρειάζεται μια προσοχή στην Αθηνών – Λαμίας.

Επίσης, στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, θα υπάρξουν τμήματα που οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμα και στα 100-150 περίπου μέτρα. Εκεί χρειάζεται μια μικρή προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου