Ένα λεπτό ευωδιαστό άρωμα τυλίγει αυτή τη μέρα το μικρό, αλλά πανέμορφο χωριό της Θερμησίας που μεταφέρει μνήμες από γενιά σε γενιά…
Η παράδοση θέλει το έθιμο να ξεκινά από τα παλιά χρόνια, μ’ αυτόν τον τρόπο οι ντόπιοι θέλησαν να «γιορτάσουν» το τέλος της κουραστικής, μα συνάμα προσοδοφόρας ελαιοκομικής περιόδου.
Με αλεύρι και νερό έδεναν τον χυλό και τον τηγάνιζαν στο φρέσκο λάδι, μεγαλώνοντας έτσι γενιές και γενιές, φτάσαμε στο σήμερα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου