13 Δεκεμβρίου 2023

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο η δίκη για τις αποζημιώσεις πυροπλήκτων από το Ταμείο Μολυβιάτη

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο από το  τριμελές Κακουργιοδικείο Ναυπλίου η δίκη για τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη ή αλλιώς Ταμείο Πυροπλήκτων, που αφορά στο πώς δαπανήθηκε ποσό από τα συγκεντρωθέντα χρήματα από τους πολίτες, για τη στήριξη των πυροπλήκτων του 2007 σε Αρκαδία αλλά και σε Ηλεία. 

Οι αριθμοί της υπόθεσης σοκάρουν πραγματικά. 49 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 27 κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με επιδίωξη την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων. 

Επίσης κατηγορούνται για: 

Απιστία κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, με τη ζημιά να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. 

Χρήση πλαστού εγγράφου Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης, κατ΄εξακολούθηση 

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους είχαν προφυλακιστεί, αλλά παρήλθε το 18μηνο και είχαν αποφυλακιστεί. 

Στην υπόθεση έχουν κληθεί ως μάρτυρες 174 άτομα, εκ των οποίων κάποιοι μπορεί με την πορεία της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες να γίνουν κατηγορούμενοι, όπως ξεκάθαρα ειπώθηκε στη σημερινή έναρξη της δίκης. 

Μίας δίκης που θα διαρκέσει σίγουρα αρκετό διάστημα, ενώ σήμερα ανεγνώσθη το κατηγορητήριο, τα ονόματα των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων μηχανικοί, εργολάβοι, υπάλληλοι του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ κλπ. 

Η δικαστική διαδικασία δεν προχώρησε σήμερα, λόγω της απεργίας των δικηγόρων και θα συνεχιστεί στις 8 Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου