4 Ιανουαρίου 2023

Κάλπες ...πως προχωρούν οι υποψήφιοι στο Ναύπλιο;



Οι γιορτές τελειώνουν και τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται στις επάλξεις για  να επιλέξουν τους υποψήφιους τους  σε κάθε εκλογική περιφέρεια.
Ωστόσο παρά τις γιορτινές μέρες οι υποψήφιοι για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοινώνουν τους υποψήφιους συμβούλους τους, μια και χρειάζεται μεγάλος αριθμός στα κεντρικά ψηφοδέλτια και στα χωριά όπου τα πράγματα είναι δυσκολότερα.

 

Όσον αφορά το Ναύπλιο ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος ,έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει πλέον, μετά από τόσα χρόνια τον μηχανισμό της εξουσίας και ότι σε αυτήν την φάση την έχει στα χέρια του .

Ο Κωσταντίνος Μάκαρης ανακοινώνει υποψήφιους  και σε χωριά ,όπου από ότι φαίνεται έχει δυνατότητα πρόσβασης με  ποιο λαϊκό προφίλ, ενώ ο Δημήτρης Ορφανός ως δικηγόρος δουλεύει με μεθοδικότητα και από ότι φαίνεται εξελίσσεται σε ήρεμη δύναμη. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος έχει στο πλευρό του κομματικό μηχανισμό, και συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του.

Ο Κωνσταντίνος Γκόνης αγωνίζεται μέσα από την Λαϊκή συσπείρωση, και μάλιστα κέρδισε τις εντυπώσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την κάθετη αντίδραση του για την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40 % στηρίζοντας τα νοικοκυριά .

Σίγουρα είναι πυκνός ο πολιτικός χρόνος, και τις εξελίξεις δεν μπορεί κανείς να τις προβλέψει...ωστόσο οι περισσότεροι έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Δεύτερη Κυριακή που πιθανόν να μην είναι απαραίτητη. Οι εξελίξεις τρέχουν, τα επιτελεία των παρατάξεων μετακινούνται προς τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο  ,κάτι που σηματοδοτεί σοβαρές αλλαγές ακόμα  και στα προβλεπόμενα αποτελέσματα. Σοβαρό ρόλο θα παίξει από ότι φαίνεται η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας των υποψηφίων που εμπνέουν εμπιστοσύνη  ή όχι τους δικούς τους ανθρώπους...Το σίγουρο είναι ότι στην κορύφωση της μάχης θα 'πέσουν κορμιά " και θα θέλει γερά νεύρα και  αντοχές για όλους και κυρίως για τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου