6 Ιουλίου 2017

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ   ΞΑΦΝΙΚΑ  ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Διεκόπησαν    ξαφνικά την Τετάρτη οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης του Ιερού Ναού  του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου , που είχαν προσφάτως ξεκινήσει μετά από αυτοψία που διενήργησε ο αρμόδιος Αρχαιολόγος  στον τόπο των εργασιών με την αιτιολογία, ότι χρειάζεται ενημέρωση της προισταμένης, αφού  μετά την απόσυρση των κεραμιδιών , αποκαλύφθηκε μεγαλύτερη της αναμενόμενης ζημιά  που για την αποκατάστασή της χρειάζονται περισσότερα ξ'υλα  από αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά. Την  ίδια στιγμή όμως , η άδεια η οποία έχει εκδοθεί αναφέρει  ότι σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα , κατά την διάρκεια των εργασιών,ο εργολάβος σε συνεργασία με την αρχαιολογία ,θα μπορεί να πάρει κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση του έργου.
Αυτό  σημαίνει ότι η εκδοση της άδειας προβλέπει παρόμοιες καταστάσεις ,και μάλιστα δ'ινει την δυνατότητα εξεύρεσης άμεσης  λύσης, και ερμηνεύεται ότι χρειάζεται κοινή  συναίνεση  και αγαστή συνεργασία ανάμεσα  στη Υπηρεσία και τον εργολάβο .
Ωστόσο ανησυχία έχει προκαλέσει η εντολή του Αρχαιολόγου να τοποθετηθεί  νάύλον στην στέγη , κάτι που καταδεικνύει  πιθανή αργοπορία  των εργασιών αφού άλλωστε το εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεν έχει λάβει καμμία ενημέρωση για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου