28 Ιουνίου 2017

Μια ακόμη επιτυχημένη χορευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της για τον σύλλογο "Ελληνική Παράδοση"






Μια ακόμη επιτυχημένη χορευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της για τον σύλλογο "Ελληνική Παράδοση" και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την Κυριακή, 25 Ιουνίου στην Πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του συλλόγου με την συμμετοχή όλων των χορευτικών του τμημάτων!
"Αναστορούμαι και ζητώ... Θύμησες, σκοποί και χοροί στο χοροστάσι της λαΪκής μας παράδοσης" ήταν ο τίτλος της παράστασης και, πράγματι, στο "χοροστάσι" της Πλατείας του Αγίου Πέτρου στήθηκε ένα πραγματικό γλέντι σαν τα πανηγύρια τα τρανά που κάποτε έσφυζαν από ζωή! Από το "μπαούλο" της παράδοσής μας ανασύραμε εικόνες και θύμησες: τα πρώτα μας πανηγύρια σαν παιδιά, τα παιδικά μας παιχνίδια, τις καντάδες στα Επτανησιακά καντούνια, τις γυναίκες που πλέναν στο ποτάμι, την ετοιμασία του νέου για το πανηγύρι του χωριού είτε με τον ήχο του ζουρνά ή με του βιολιού, της τσαμπούνας, του κλαρίνου, της γκάιντας...Θυμηθήκαμε το οικογενειακό κειμήλιο που παραδίδει η μάνα στην κόρη και περνά από γενιά σε γενιά, όπως η παράδοσή μας...


Συνοδοιπόρος μας σε όλο αυτό το ταξίδι ήταν η υπέροχη παραδοσιακή ορχήστρα μας, που μας συνόδευσε με τους γλυκούς σκοπούς και τα όμορφα τραγούδια του τόπου μας με τους:
- Κώστα Μήτση (τραγούδι)
- Νίκο Φιλιππίδη (κλαρίνο)
- Γιώργο Μαρινάκη (βιολί)
- Κώστα Φιλιππίδη (λαούτο)
- Πέτρο Μήτσου (γκάιντα, τσαμπούνα, ζουρνάς, μαντολίνο)
- Μανούσο Κλαπάκη (κρουστά).
Τους ευχαριστούμε πολύ που ήρθαν στον τόπο μας και μας τίμησαν στην εκδήλωσή μας!

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια, όμως, αξίζουν στον κορμό του συλλόγου μας, τους χορευτές μας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με την ζωντάνια τους έκαναν την παράσταση μια μεγάλη γιορτή!
Επίσης, στους δασκάλους του συλλόγου, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Μανώλη Γύφτο, Σοφία Κούσουλα, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Ρόδη, Σοφία Δέδε και τον καθηγητή μουσικής Σπύρο Μαρίνη, καθώς και στην υπεύθυνη ιματιοθήκης Βούλα Νικητοπούλου-Δαμάλα.
Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει την εκδήλωσή μας και μας τίμησε με την παρουσία του!
Τέλος, ευχαριστούμε σε όλους τους χορευτές που βοήθησαν στο στήσιμο των σκηνικών, την ιματιοθήκη και γενικά στην οργάνωση της εκδήλωσης!
Υγεία σε όλους!
Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου