19 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 Σε δεκαήμερο δράσης των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα, ενάντια στις αντιλαϊκές - αντισυνταξιουχικές πολιτικές και τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προχωράνε το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ΠΣΣ Δικηγόρων.


Αναλυτικά, από τις 3 μέχρι τις 11 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν οι εξής συγκεντρώσεις:

-- Αττική, στην Αθήνα στις 3 Οκτώβρη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) στις 10 π.μ.

-- Αγρίνιο, στις 4 Οκτώβρη, στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη στις 10.30 π.μ.

-- Ανατολική Στερεά, στη Θήβα, στις 4 Οκτώβρη, στην κεντρική πλατεία στις 10.30 π.μ.

-- Πανθεσσαλική συγκέντρωση, στη Λάρισα, στις 5 Οκτώβρη, στην κεντρική πλατεία στις 10.30 π.μ.

-- Πελοπόννησος, στην Πάτρα, στις 5 Οκτώβρη, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ.

-- Πανηπειρωτική συγκέντρωση στα Γιάννενα, στις 6 Οκτώβρη, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ.

-- Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη, στις 9 Οκτώβρη, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.

-- Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Οκτώβρη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 11 π.μ.

-- Κρήτη, στα Χανιά, στις 10 Οκτώβρη, στην πλατεία Αγοράς, στις 11 π.μ.

-- Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Αλεξανδρούπολη, στις 11 Οκτώβρη, μπροστά στο Επιμελητήριο, στις 11 π.μ.

Οι διεκδικήσεις

Απέναντι στην κυβέρνηση, η οποία πάνω στις τεράστιες περικοπές των προηγούμενων χρόνων έρχεται και προσθέτει τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα, που οδηγούν σε άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε συνέχιση του αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με τα εξής αιτήματα:

«Διεκδικούμε τις συντάξιμες αποδοχές μας. Τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων - εφάπαξ - μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματά μας στην Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο γιατί σε όλη μας τη ζωή τα πληρώσαμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων, των θανατηφόρων διατάξεων περί χηρείας. Επιστροφή στο ακέραιο των παράνομα παρακρατηθέντων για την Υγεία. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμία περικοπή.

Απορρίπτουμε τη φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στον δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη 18% με την "προσωπική διαφορά" και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων».

Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου